Guide til haute couture

Hvad er haute couture?

Haute couture er et fransk udtryk, der betyder “høj syning” eller “høj skræddersyning” Det refererer til skabelsen af tøj, der er tilpasset efter mål, som normalt er fremstillet af dyrt stof af høj kvalitet og syet med ekstrem opmærksomhed på detaljer og finish. Haute couture er typisk forbeholdt særlige lejligheder som bryllupper og andre formelle begivenheder, men kan også ses på løbebaner og i magasiner.

Designere, der skaber haute couture-kollektioner, kaldes couturiers. Nogle af de mest berømte navne inden for modedesign, herunder Coco Chanel, Christian Dior og Jean Paul Gaultier, er blevet betragtet som couturiers.

Udtrykket “haute couture” reguleres af Chambre Syndicale de la Haute Couture, en organisation af franske modedesignere. For at kunne bruge betegnelsen “haute couture” skal en designer følge visse regler og bestemmelser, herunder afholde mindst to modeshows om året og designe tøj på bestilling til private kunder.

Selv om haute couture måske er uden for rækkevidde for mange mennesker, kan de designs, der vises på catwalken, stadig inspirere til Ready-to-Wear-kollektioner (RTW). RTW er tøj, der produceres i standardstørrelser og sælges uden for butikkerne eller stormagasinerne. RTW er mere overkommeligt end haute couture og giver almindelige mennesker mulighed for at bære de nyeste modetrends.

Så der har du det, en guide til haute couture. Nu ved du lidt mere om denne luksuriøse og eksklusive modeverden.

Hvad er fashion week?

Modeugen er en række begivenheder, hvor designere viser deres nyeste kollektioner frem for pressen og indkøbere. Modeuger afholdes to gange om året i februar og september i byer over hele verden, herunder New York, London, Paris og Milano. I løbet af modeugen afholder designerne løbeshow, præsentationer og fester for at promovere deres kollektioner.

Hvis du er interesseret i at deltage i modeugen, kan du normalt finde billetter eller adgangskort online. Du skal dog være opmærksom på, at de fleste modeuger kun er åbne for brancheinsidere som f.eks. presse og indkøbere. Hvis du ikke arbejder i modebranchen, er dit bedste bud at deltage i et af de mange offentlige arrangementer, der ofte afholdes under modeugen. Disse arrangementer omfatter after-parties, prøvesalg og pop -butikker.

Modeugen er en fantastisk måde at se de nyeste tendenser og få et indblik i den høje modeverden på. Selv hvis du ikke kan deltage, kan du som regel finde billeder og videoer af kollektionerne online. Så begynd at følge dine yndlingsdesignere, og gør dig klar til at blive inspireret!

rabatkoder fra Peter Hahn her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *