Ting hunde ikke må spise

Som mennesker har kæledyr en lang række behov, der skal dækkes. Og ligesom nogle mennesker har pollen-, støv- eller fødevareallergi, er der et par ting, som hunde helst skal holde sig fra. Som hundens ejer er det dit ansvar at holde styr på de ting hunde ikke må spise. Hvis du har svært ved at finde ud af, hvordan din hunds kost bedst kan sammensættes, og hvad du altid bør undgå, er du kommet til det rette sted. Nedenfor giver dig både en kort oversigt over fødevarer, som du ikke bør fodre din hund med. Dertil får du et par tips til, hvordan du sammensætter den bedst mulige kostplan for din firbenede ven. 

 

De basale behov

 

Hundens mest basale behov omfatter søvn, social kontakt, hygiejne og mad. Hvis din hund ofte virker rastløs, kan du overveje, om det er på tide at skifte hundesengen ud. Opfører den sig aggressivt, skyldes det muligvis, at den mangler nærvær fra sin ejer. Hygiejnen opretholdes bedst ved, at du sørger for kun at bruge ordentlige plejeprodukter, når den for eksempel skal i bad. Og når det er tid til at sammensætte hundens kostplan, anbefaler vi, at du grundigt gennemgår dine muligheder, før du påbegynder dine indkøb. Kastrupavisen.dk er én ud af mange online sider dedikeret til at udlægge og give dig overblik over ting hunde ikke må spise. 

 

Dét skal du undgå  

 

Af Kastrupavisens indlæg fremgår det blandt andet, at hunde er intolerante over for chokolade. Selv små mængder chokolade kan være farlige for din hund, og det samme gælder syntetiske madformer som slik. Slik har et højt indhold af xylitol, der kan resultere i akut skade på hundens lever, allergianfald og manglende koordinationsevne. Næste gang du gerne vil forkæle din hund, bør du derfor i stedet for slik og chokolade give den en godbid, der er udviklet specielt til hunde.

Hunde skal også holde sig fra avocado, nødder, rosiner og vindruer. Og selvom det kan være fristende at lade din hund smage dine måltider, bør du også sørge for, at den aldrig kommer i kontakt med hvidløg. Hvidløg indeholder et stof, som i værste tilfælde kan komme til at nedbryde de røde blodlegemer, som er vigtigst for din hunds helbred.

 

Den fornuftige kostplan

 

Det er altafgørende for din hunds helbred, at du ikke fodrer den med ting hunde ikke må spise. Den fornuftige kostplan afhænger i høj grad af din hund. Hvis din hund har tendens til maveproblemer, skal du naturligvis lægge en kostplan, som tilgodeser denne skavank. Der findes efterhånden masser af højkvalitetsfoder, som både modvirker dårlig ånde, gigt, fordøjelsesbesvær og alle andre helbredsmæssige udfordringer, som din hund måtte have.

 

Pas godt på din hund

 

I modsætning til dig er din hund ikke selv herre over, hvad den spiser. Hunde indtager, hvad vi giver dem, og derfor er det essentielt, at du nøje udvælger hundens kost. Listen over ting hunde ikke må spise er temmelig lang – det samme gør sig heldigvis gældende for listen over fødevarer, som både er velsmagende og gode for hundens krop og generelle velvære.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *