Guide – Sådan vælger du de rigtige strømper

Style Guide – sådan vælger du de rigtige strømper

De klassiske sorte strømper går aldrig af mode og er en standard beklædningsdel hos både, mænd, kvinder og børn.

Fordele ved sorte strømper er også, at de ikke bliver lige så hurtigt nusset eller beskidte at se på som f.eks. hvide. Strømper er generelt undervurderet når vi hopper i hverdagstøjet eller det fineste puds.

På trods af vi investerer mange penge på for eksempel et nyt jakkesæt, har vi en tendens til at hoppe i sokkerne der er flere år gamle, og det ses tydeligt, de kan både være tyndslidte og nussede at se på.

Hvorfor er strømper så vigtige

Alle dele af et outfit er lige vigtige – et klassisk eksempel på, hvorfor strømper er lige så vigtige som andre beklædningsdele er karakteren Benny fra Olsen Banden, når man tænker på ham, er gule strømper en af de første ting der falder os ind, godt nok ikke af de mest flatterende og moderigtig grunde, men det er bare prikken over i’et på hans karakter.

Der er ikke mange guidelines for hvordan og hvilke strømper man skal bære, det skyldes nok, at strømper er af lav interesse, modemæssigt.

Sorte strømper og fint brug

Sorte strømper matcher stort set alt, de kan bruges både til helt almindelig hverdagsbrug og til når du hopper i dit stivestes pus, du kan også matche dine strømper efter dine sko, som for eksempel sorte strømper i sorte sko.

Der er dog også forskel på hvilken type af sorte strømper du skal bruge i de forskellige outfits. Er du i et mørkt jakkesæt og dine fint polerede sorte sko, er sorte strømper et idéelt match, men du skal helst undgå at hoppe i de sorte sportsstrømper, grunden til dette er at det tunge materiale har en tendens til at samle sig sammen og evt. Folde sig ud over skoen, hvilket ville give et resultat der er knapt så velpoleret.

Derudover passer rib strukturen af sportsstrømper knapt så godt til fine sko. En lettere og tyndere sort strømpe ville være idéelt til fint brug.

Sorte strømper til hverdagsbrug

Når du bærer helt almindelige mørke jeans, uanset om du er mand eller kvinde, går du ikke helt forkert i byen med et par mørkeblå eller sorte strømper, de matcher også til lyse jeans, men til de lyse jeans kan du også bruge hvide strømper.

Hvis du står i en situation, hvor skoene skal af, er de sorte strømper, den klare vinder. Har du farverige strømper på, kan de tiltrække unødvendig opmærksomhed, og du kan derfor komme til, ligesom Benny, at se knap så moderigtig ud. Har du hvide strømper på kommer de hurtigt til at se beskidte eller nussede ud, også selvom de er nyvaskede, uden sko ville du derfor komme til, at virke beskidt eller usoigneret.

Så uanset om du er i dit jakkesæt eller helt normale hverdagstøj er sorte strømper, det mest sikre valg. Både i forhold til din tøjstil og hvordan du personligt fremstår. Der er dog situationer hvor de sorte strømper skal blive liggende i skabet, en god tommelfingerregel er at matche din strømper med dine bukser eller sko.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *