First eller secondhand?

Det gør en forskel for klimaet, når man genbruger. Det er et faktum, der ikke er til at komme udenom. Og det er da også noget, som danskerne har taget til sig. Statistikken fra sidste år fortæller, at danskerne handler genbrugsvarer som aldrig før. Og det gælder både tøj, sko, smykker, brugskunst og møbler.

Genbrug er ikke længere bare genbrug

Hvor genbrug før i tiden var synonym med at gå i den lokale genbrugsforretning og gennemgå tøjstativerne, er der sket en lille smule med markedet efter køb og salg af brugte varer er rykket ind på nettet. Der er naturligvis stadigvæk mange, som synes det er hyggeligt at gå og ose i genbrugsbutikkerne. Men når det kommer til handel med f.eks. tøj, så vinder internettet hurtigt frem. Ved hjælp af deciderede salgssider samt de sociale medier, så er det nemmere end nogensinde før at fremsøge specifikke varer, selvom man køber brugt.

Modetøj og dyre tasker

Køber man genbrug på nettet er det i høj grad dyrt modetøj samt tasker i en høj prisklasse, som bliver langet over den virtuelle disk. Der er mange penge at spare, når man køber mærkevarer på det brugte marked. Det tiltaler mange og gør de dyre brands en smule mere tilgængelige for en større gruppe mennesker, som ellers ikke ville have råd til at købe så dyrt tøj.

Vælg de helt særlige ting

Er du ikke så meget til genbrug, trods de økonomiske og miljømæssige fordele der ligger i konceptet, så er det naturligvis helt op til dig selv, om du foretrækker nye varer frem for brugte. Men det behøver naturligvis ikke at være enten eller. Mange skelner mellem, hvilke varer der er tale om, når de vælger, om de vil købe brugt eller nyt. F.eks. er der mange, der har det helt fint med at købe en brugt taske, men som ikke har lyst til at købe et par brugte sko. Og det er der egentlig meget fornuft i. Sko bliver slidt efter ejerens fødder. Køber du derfor et par brugte sko, så vil du ofte opleve, at de aldrig kommer til at passe dig 100 procent. Det kan derfor være en god idé at vælge med omhu, hvilke produkter du gerne vil investere i fra nye, samt hvilke du godt kan købe brugt. Hos Pengeland finder du det billigste lån, hvis du har behov for lidt ekstra penge, når du skal købe nye sandaler til sommeren. Eller en god og varm jakke til vinteren.

Andre varer er også populære

Selvom det er tøj, sko og modetilbehør, som de fleste køber, når de handler brugt på nettet eller i fysisk butik, så er der også et marked for mange andre ting. Leder du f.eks. efter nyt grill tilbehør, så er der også en stor chance for, at du kan få fingrene i en billig pizzasten eller en grillkogebog, hvis du scroller igennem en køb og salg side på nettet. Der kan ofte være mange penge at spare ved at købe brugt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *