Hvordan træffer vi det rigtige MC lån? 

Hvordan træffer vi det rigtige MC lån? 

Er man på udkig efter en hel ny bil eller vil have byttet den ældre ud med en ny, men har ej pengene til det? Så kan et billån være en god valg for dig. Hvis man skal have et billån er der som standard 2 muligheder ; om det skal være med eller uden sikkerhed i faretøjet. Differensen på de 2 er at långiveren kan give billån med sikkerhed i bilen, hvor der så tinglyses pant i bilen, det vil sige långiveren har andel i faretøjet. Det vil faktisk sige, at hvis man som låneren ikke overholder betalingsforpligtelserne, der er ved billånet kan långiveren tage bilen tilbage og tilbagsælge den til første sælger bilen for dermed at kunne indfri det billån du har underskrevet. Det kan være en fordel, hvis man overbevist om at du kan overholde ens betalingsbetingelser over løbetiden, da det her tit kan være billigere for låntageren at tage dette billån. Da renten over låneperioden for det meste er mere lukrativt. 

Essentielle elementer at holde for øje, når man optaget et billån 

De to afgørende faktorer man skal se på, hvis man skal påbegynde et bådlån er lånebeløbet og løbeperioden. Lånebeløbet er det beløb i kroner og ører man låner af giveren for at kunne erhverve bilen. Løbetiden er den periode, som lånet skal afbetales over. Lånebeløbet er derved den mængde likvider du skal bruge til erhvervelsen af motorcyklen. Så det er noget man selv kan justere på alt efter af hvilken bil man ender med at købe. Løbetiden kan på samme måde reguleres afhændig hvor mange penge du har råd til at afbetale MC lånet på månedligbasis. MC lånet kan altså blive mereomkostningstungt ved at du har en lang afdragsperiode.  

Hvordan bør du påbegynde mit bådlån? 

Hvis en bør vælge hvordan man bør tage sit bådlån er det smart at se på den individuelle rente på det bådlån I vil have. for eksempel, når du står og skal have en ny MC lån er det klogt at have overblik over om man har råd til at påbegynde det MC lån. En smart måde at holde overblik er at foretage en samtale med sin bank for at høre hvordan din likvider ser ud og hvad en har økonomi til. Her kan du naturligvis justere det en smule afhængig efter om du ser sin ønske motorcykel og så kan man stige det en my. Det er selvfølgelig at træffe noget, som man kan afbetale i det lange løb. Når du bør beslutte hvordan ens bådlån skal være er det rart at vide hvor mange penge man har i dit månedlige budget til at afbetale på det valgte billån.  

Ny eller gammel båd 

Det er essentielt at du tænker over den naturlige værdi nedsættelse som bilen får med tiden. Og om man kan komme ud af et for stort bådlån, for hvis båden har erhvervet sig så stor en værdinedsættelse, så man ikke kan komme ud af billånet ved at sælge den. Står man og betaler for luft og det er naturligvis det du helst vil være foruden. Derfor er det smart, at man ved at det er denne båd man vil have over en længere periode. Ved en ny båden tilkommer de den mest omfattende værdinedsættelse, når båden forlader forhandleren. Derfra nedsættes bilen ikke så kraftigt i vurdering. Hvis man kigger på en ældre motorcykel, som er benyttet eller andet er det vigtigt at du for undersøgt standen af båden.  

Så når du træffer at afbetale MC lånet over 10 år, men du sælger bil efter 5 år, så afbetaler du måske på en motorcykel du ikke mere har, det ikke er hensigtsmæssigt.  

Hvis du fx skal købe en bil og derfor har behov for et billån, så er der nogle regler for at man kan starte et MC lån.  Du skal være fyldt enogtyve år gammel, du bør have en årlig indtjening på 180.000 DKK  

Som låntager er der to løsninger i forhold til om det skal være med eller uden førbetaling, altså, at man forudbetaler en del af det fulde beløb fra start af. De fleste lånudbydere kræver i dag, at du lægger 10-tyve % af det fulde beløb af med det samme ved køb af en ny båd.  
 
Det kan være meget klogt at indhente tilbud fra adskillige forskellige lånudbydere før man påtager en beslutning om hvor man bør starte sit bådlån henne, da der som oftest er en forskel. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *