Det er tid til at kigge på dit budget

Det nye år nærmer sig med hastige skridt. Traditionen tro betyder det slunkne lommer i januar og forskudsopgørelse fra SKAT. Gør dig selv den tjeneste at gøre det til en tradition at tage et kig på dit budget. Det er blot en investering på et par timer, og det kan spare dig for mange penge. Læs med her og se hvordan.

Spar penge på mobilabonnementet

Der er altid penge at spare ved at kigge dit mobilabonnement efter i sømmene. Der kommer hele tiden nye udbydere på markedet, og der laves hele tiden nye abonnementstyper hos de eksisterende mobiludbydere. Kig dit eget mobilabonnement igennem. Har dine behov ændret sig, og dækkes de af dit nuværende abonnement? Går du for det meste på nettet via WIFI, så har du måske ikke brug for den mængde data, som er med i dit telefonabonnement. Har du tilkøbt dig en masse tjenester gennem dit abonnement som musik eller streaming, så kig på om du benytter dem nok.

Kan det overhovedet betale sig for dig at betale for dem? Har alle I din familie et mobilabonnement, så overvej om du med fordel kan samle dem alle sammen hos den samme udbyder. Mange steder kan man nemlig ringe gratis eller meget billigt til hinanden, hvis man benytter samme tjeneste. Se oversigten over mobilabonnementer og sammenlign de forskellige typer, for at finde det abonnement, der passer til dig.

Overvej at skifte bilen ud

Et sted, hvor der kan være en del at spare, er, når du skal købe ny bil. En bil er et dyrt køb, og de fleste ved godt, at der kan være mange penge at spare ved at sætte sig ind i markedet og gøre sin research grundigt. Men er du lige så grundig, når du skal af med din gamle bil? Mange har en tendens til blot at sælge den gamle bil til forhandleren. Det får man naturligvis en smule for, men hvad er din bil værd? Hvordan ved du overhovedet, at du får den rigtige pris for din bil?

Bytter du din gamle bil med en forhandler, slipper du naturligvis for papirarbejdet. Men du får ofte mindre for din bil hos en forhandler, end hvis du sælger den privat. Sælger du din bil selv, ligger ansvaret hos dig som sælger. For eksempel i forhold til at få lavet slutseddel og sørge for om-registrering. Til gengæld har du mulighed for at opnå en god pris.

Sæt dig godt ind i markedet for køb og salg af brugte biler og undersøg, hvad en bil som din er værd. Er der for eksempel andre biler som din til salg lige nu? Til hvilken pris? Hvad er lignende biler blevet handlet til? Hvad er tendenserne på brugtbilmarkedet – er det yt med nogle typer biler, eller er der særlige features, der fremhæves i de aktuelle annoncer? Det kan være svært at prissætte sin gamle bil, men der er helt sikkert nogle kroner at tjene, hvis du gør dit forarbejde godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *